נווה שריה
כפר נוער דתי לאמנות, יצירה וקיימות
נווה שריה הוא הפתרון היצירתי של תימורה לתופעת גילאי 13 עד 18 שמתקשים להתמיד במוסדות החינוך הרגילים, וזקוקים למסגרת שתמנע את נשירתם ותיתן להם תחושת ביטחון ויציבות. הכפר שלנו לא רק מקבל ומחבק, אלא מקום שמצליח בעזרת אמנות ואקולוגיה להתמודד עם מגוון הקשיים האישיים והחברתיים שצעירים אלה מביאים עמם.
החיים בכפר משלבים לימודים לבגרות, השקעה ביצירה ובאמנות ועבודה פיזית שמבוססת על חקלאות ועל עקרונות הקיימות. העיסוק ביצירה ובאמנות נותן מענה לעולמם הרגשי של הנערים, שבמקומות הלימוד הקודמים שלהם לא ניתנו לו אפיקי ביטוי.
מודל חינוכי, יצירתי ומשקם לנוער חסר גבולות וחסר מסגרת
נווה שריה, השוכן בבקעת הירדן, מציע מערך פנימייתי כולל ומיישם תהליך חינוכי דינמי, שמחזיר את הנער לקהילת המוצא שלו כבוגר עצמאי. עבור הנערים המגיעים אליו הוא מהווה דוגמא של מבוגר מיטיב. השילוב של לימודים לבגרות עם עיסוק באמנות ובחקלאות מעניק לצעירים אלה אפיקי ביטוי חדשים וסיכוי לחיים נורמטיביים במסגרת משפחתית וחברתית. הכפר, שקולט בשלב זה עד 30 נערים, יגדל בהדרגה עד לקליטה מקסימאלית של 180 נערים.
אמנות וחקלאות ככלים לביטוי אישי
החיים בכפר משלבים לימודים לבגרות, השקעה ביצירה ובאמנות ועבודה פיזית שמבוססת על חקלאות ועל עקרונות הקיימות. העיסוק ביצירה ובאמנות נותן מענה לעולמם הרגשי של הנערים, שבמקומות הלימוד הקודמים שלהם לא ניתנו לו אפיקי ביטוי. הנערים יכולים לבחור בין אמנויות הבמה – דרמה ותנועה, אמנות חזותית – ציור ופיסול, ויצירה בעץ, מתכת ובד. העבודה הפיזית היא בבניה ובחקלאות, ומטרתה העיקרית לחשוף את הצעירים לצמיחה בכל מעגלי החיים. בעתיד תיבדק האופציה להפוך את העבודה בחקלאות לענף שיסייע לבסס כלכלית את הכפר ותושביו.
צוות נווה שריה

הרב יונתן שוורץ
מנהל הכפר

עילית הייזלר
מנהלת תיכון

נפתלי אופיר
רכז טיפול וקליטה
פעילויות
שיעורי אמנות ויצירה כחלק ממערכת השעות– נגרות, בובנאות, דרמה, מוזיקה, אמנות לחימה, ציור, קיימות וכתיבה יוצרת.
המגמות בכפר הן: א) עיצוב ואמנות, ב) חקלאות. מתוך אמונה שכל נער ימצא את המגמה הקרובה לליבו או התחום יצירה ועבודת כפיים או בתחום אמנות ויצירתיות.
במהלך השנה הנערים עוברים סדנאות, קבוצות שיח, מסעות הישרדות, מפגשי אומן (ימי אמנות בהם נפגשים עם אמנות ואמנים בקנה מידה ארצי–עולמי), טיולים בארץ, ומפגשים עם הבקעה (מקום הכפר) הן בשיחות עם אנשי האיזור, הן בהתנדבות בתחומים שונים , הן בטיולים / מרוץ הלפיד/ טקסי הבקעה ועוד..
בניית הכפר היא חלק משמעותי מתחושת השייכות של התלמיד למקום. במסגרת שיעורי היצירה בונים הנערים ספסלים, שבילים, גינות, בוסתן עצי פרי, פינת חי ועוד..
בכפר נבנתה חוות סוסים בה עוברים התלמידים מפגשי קבוצה כיתתיים. בנוסף ישנם תלמידים הנהנים משיעורי רכיבה טיפולית .
במסגרת מגמת חקלאות נבנו חממות ירק בהן עובדים התלמידים ונהנים מהתוצרת שעמלו עליה .